Orvos válaszol

Szemölcsök már nem jelentek meg. Mi az a szemölcs?

Nemi szervi szemölcs mi az oka a mehnyak verzekenysegnek Kedves Gabriella!

A condyloma condyloma acuminatum vagy magyar kifejezéssel szemölcs, régiesen hegyes függöly egy humán papillomavírus HPV által terjesztett betegség. A mindennapi gyakorlatban viszonylag gyakran előforduló elváltozás. A HPV elleni védőoltás szélesebb körű elterjedésével az utóbbi években az előforduló új esetek számában csökkenés észlelhető. A HPV-nek körülbelül féle típusát különítették el, ezek közül a 6-os és a es típus felelős a condyloma kialakulásáért. A végbéltáji és a nemi szerveket érintő condylomáknál szemölcsöknél legtöbb esetben más HPV-törzzsel történő fertőzés is kimutatható.

A méhnyak vérzékenységét az egyszerű gyulladásos, irritált állapottól kezdve egészen a súlyos, gyógyíthatatlna méhnyakrakig bármi okozhatja. Pontosan ezért kell a tünetet komolyan venni és mielőbb pozitív a hpv vírusra fordulni, hogy a sok lehetséges ok közül a valós háttér tisztázásra kerüljön!

Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György Tisztelt Dr. A kérdésem a következő lenne. HPV 6 vírusom van és nem tudom meddig várhatok a műtétre? A nőgyógyászom kimetszést javasolt.

Azt szeretném megtudni hogy kb egy hónapot várhatok vele? Nagyon meg vagyok rémülve. Simán csak imminerősítéssel nem tudná a már meglévő vírust legyőzni? A választ köszönöm. Kedves Klaudia! A HPV vírus jelenléte egyéb kóros elváltozás hiányában nem indikációja műtétnek.

A condyloma terjedése és a védekezés lehetőségei

Kimeszést csak közepes vagy súlyos elváltozás, rákmegelőző állapot paraziták tünetei a gyomorban javasolt végezni. A vírust nem lehet kimetszeni. A HPV 6-os egyébként sem tartozik az onkogén, azaz rákkeltő csoportba, ezért ettől egyáltalán nem kell tartania.

A nagyobb dózisú mg rendszeres C vitamin fogyasztás mindenképpen erősíti az immunrendszert, emellett érdemes lenne beoltatnia magát 9 komponensű HPV elleni védőoltással. Szőnyi György Jó napot kívánok doktornő! Férfi vagyok.

Már lassan 5 éve szenvedek hpv vírussal. De a dokim szerint már nem sok van,és hamarosan meggyógyulok! Sajnos két havonta járok lézeres szemölcs eltávolításra,mindig egy jön elő. A dokim a Silaut kenőcsöt adta,hogy lézerezés után azzal kenjem. Használ is meg mem is! Ön szerint is ezt a krémet kellene használnom? Milyen vitaminokat szedjek,hogy eltűnjön végleg a hpv?

sinonazális papilloma típusok

Köszönöm válaszát! Kedves Kérdező! A Sliaut krémet szemölcsök már nem jelentek meg lézerkezelés okozta hámsérülés miatt érdemes használnia.

A lézersugár eltávolítja a szemölcsöket, de természetszerűleg hámsérülés keletkezik az adott helyen. Használja bátran a krémet, segít a gyorsabb gyógyulásban! Az immunrendszerét mindeképpen erősítse közben akár nagy dózisú C-vitamin szedésévelés fontolja meg a védőoltást! Az elsö 9 komponensü hpv oltàs megkaptam junius Nem szeretnék kicsuszni a határidöböl.

Vàlaszàt elöre is köszönöm. Üdvözlettel : Ildikó Kedves Ildikó! A decemberi 3. Szőnyi György Tiszteletem! Vizsgálati eredményemben HR 58 típust találtak így is beadható a védőoltás??

szemölcs eltávolító krém

Köszönöm Igen, a védőoltás nyugodtan beadható, sőt kifejezetten érdemes is! Szőnyi György Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy orális fogamzásgátló tablettát szedek. Hónap közben elrabolták a táskámat, így elkezdtem egy új levélen szedni az adott tablettákat.

Tegnap vettem be a Érdeklődni szeretnék, hogy a teljes védettség érdekében most szedjek tovább egy új levelet, vagy tarthatok így is 7 napos szünetet? A választ előre is nagyon szépen köszönöm!

Dr. Herczeg Andrea - A humán papillóma vírus (HPV) és a méhnyak és méhszáj elváltozása (biologika)

Semmi gond, nyugodtan megtarthatja a 7 napos szünetet, nem lesz belőle semmi probléma! Remélem Önnek semmi baja nem lett a táska elrablása kapcsán! Üdvözlettel: Bartha Tünde Tisztelt doktor úr!

ick protozoon paraziták

Pár éve jelentek meg nemi szemölcsök a szeméremdombomon, egyből orvoshoz fordultam. Condilyne-t ecsetelőt kaptam, és pár ecsetelés után el is tűntek. Ekkor kezdődött a jelenleg párkapcsolatom. Majd rá pár hónap múlva újra kiújult a HPV sajnos. Akkor már a Condyline nem igazán akart segíteni, akkor a Verrutop-ra váltottunk és az végül segített, bár eléggé kimarta az egészséges bőrt, és majdnem fél évig tartott a kezelés.

A párom is orvoshoz fordult, szerencsére minden negatív lett. Eltelt körülbelül fél év és elkezdtünk a gyerekvállaláson gondolkodni, viszont nekem a napokban megint megjelentek ugyanott a nemi szemölcsök, be is jelentkezem az orvosomhoz, jövő héten megyek, illetve a párom a héten megy nőgyógyászati vizsgálatra a gyerekvállalás kapcsán.

A kérdésem az újból megjelent nemi szemölcsök mit jelenthetnek a gyermekvállalással kapcsolatban. Mi ilyenkor a teendő? Egyikünk sem annyira fiatal, így éveket nem szeretnék halasztani, de nyilván kockáztatni sem szeretnénk. Azt jól gondolom, hogy mivel a szeméremdombomon vannak a szemölcsök, így az óvszer a közösülésnél teljesen hatástalan, így lényegében a nemi élet élésével ugyanolyan kockázatot vállalunk, mint anélkül?

Orvos válaszol

Illetve azt is jól tudom, hogy a vírus csak a vírusos bőrfelülettel való érintkezéssel terjed, az ondóval nem? Válaszát előre is köszönöm. Kedves Ricsi! Aggodalomra nincsen ok a babavállalással kapcsolatosan. A condylomákat leghatékonyabban fagyasztásos módszerrel lehet eltüntetni véglegesen. Az ecsetelők sajnos nem eredményeznek, csak átmeneti megoldást.

Emellett érdemes a 9 komponensű HPV elleni oltást is beadatnia, ez is segíti a szervezet immunrendszerének ellenállóbbá tételét. A fent említett eredménnyel megkaphatom az oltás 2. Köszönöm előre is válaszát, Üdvözlettel: Viktória Kedves Viktória! A védőoltás beadása és a cytológiai lelet eredménye között nincsen összefüggés, nyugodtan megkaphatja, sőt, kifejezetten érdemes megkapnia. Szőnyi György Jó estèt!

Egy aggódó èdesanya vagyok.

A condyloma acuminatum tünetei, kezelése és megelőzése

Most szeretnèm beadatni a lányomnak a hpv mèhnyakrák elleni oltást! Sajnos most olvastam a facebookon egy levelet. Hogy szemölcsök már nem jelentek meg lány belehalt az oltas után!

Szeretnèk tanácsot kèrni öntől! Aggodó anyuka. Virágnè Kertlay Kinga Kedves Kinga! Álhírekkel nem érdemes foglalkozni. A HPV elleni védőoltás biztonságos. Én is beoltottam mind a három lányomat! Szőnyi György Jónapot Dr.

Szőnyi György. Volt egy hpv vizsgálatom aminek eredmènye 52 pozitiv lett.

papilloma az ujj hegyén

Ebben az esetben milyen eljárások vannak? Mennyire veszèlyes? Fèlek, hogy mi lesz ebből. Kedves Detti! Az es HPV törzs magas kockázatú, így fokozott ellenőrzésre, félévenkénti cytológiára van szükség. Emellett érdemes az immunrendszerét erősítenie és a 9 komponensű HOV elleni védőoltást is érdemes beadatnia. Szőnyi György Üdvözlöm!

Kérdésem hogy a 3 oltóanyagot egyben kell kiváltanom, vagy részletekben ahogy az oltást adják. Üdvözlettel: Zsuzsa Kedves Zsuzsa! Elegendő egyesével kiváltania az oltásokat.

Ha a szemölcsök már egy évesek

Szőnyi György T. Doktor úr! Az oltás mennyi ideig véd?

  • Szemölcsök a női fórum véleményeiben
  • Vakcina giardia alkalmazás
  • Kis szemölcs Üdvözletem!
  • Féreghajtó gyógyszerek felülvizsgálata az emberekről
  • A condyloma acuminatum tünetei, kezelése és megelőzése

Olvastam, hogy kb. Ez igaz? Ha igen, utána mi a teendő? Újabb oltás? Ha a kislányom most aktuális az oltás találkozott már HPV vírussal uszodaszemölcs akkor a 9 komponensűben jelenlévő 6 és 11 számú ellen már nem véd? Mivel akár papillómák a nyelvben anya már magzati korban is megfertőzheti gyermekét, nem kellene egy szűrés az oltás előtt?

Köszönettel: Beatrix Kedves Beatrix! A védelem pedig mai tudásunk szerint életünk végéig kitart, nem szükséges az emlékeztető oltás.

húgyhólyag papilloma kezelése

Szőnyi György Üdvözlöm, 28 éves vagyok. Jövőhéten kapom meg az első oltásom a 4 komponensűt. Kb 2 hónapi rákszűrésem kimutatta hogy van a szervezetembe HPV vírus.

Beadhatják így is az oltást? Mikor nem adható be a vakcina? Köszönöm, Üdv: Gabriella Kedves Gabriella! Természetesen beadhatják, sőt!!!! Viszont érdemesebb lenne a 9 komponensűt megkapnia! Szőnyi György mit javasol? Igen, feltétlenül! Szőnyi György Tisztelt Doktor Úr! Jelenlegi szűrővizsgálaton a CINtec Plus eredményem negatív lett, mellette gyulladást reaktív hámelváltozással és egyéb hr HPV szemölcsök már nem jelentek meg mutattak ki.

Az ismeretlen eredetű gyulladás évek óta jelen van a szervezetemben, nagyon hosszú ideje szinte minden rákszűrésen kimutatták HPV tesztet most kért először az új nőgyógyászom, mert méhszájsebem is van. Szeretném kérdezni ilyen esetben mi a teendő a számomra milyen kezelést kérjek, védőoltást érdemes-e beadatnom?

az féreghajtó gyógyszer tabletta

Hogyan védekezzünk a párommal? A férjemet is érdemes megszűrni és kezelni, Ő kihez kell, hogy forduljon? Illetve a védőoltást érdemes beadatni mind a kettőnknek?

Köszönettel: Katalin Kedves Katalin! Ezt a pne rtnerénél is el lehet végeztetni.