A banánféreg, mint halivadék eleség

Banánféreg. Blogarchívum

Üdvözlünk a Fisch.hu-n!

A banánféreg 0,5 mm hosszú trópusi féreg. Eredeti banánféreg a banántermesztők életét megkeseríti rendkívül gyors szaporodásával. A szaporaságának és a méretének köszönhetően, kiváló ivadékindító eleség.

Az ikrából kelt, frissen banánféreg etetése bananfereg elado elég problémás, mert a sok hal porontya még nem tudja elfogyasztani a frissen kelt sórákot sem.

banánféreg

Ilyen esetben jól jön, ha van otthon egy kis bananfereg elado. Természetesen vannak olyan halak amiknek még a banánféreg is túl nagy, őket pl. Az elevenszülők, vagy más a kezdetektől nagyobb eleséggel etethető ivadékok is szívesen fogyasztják a banánférget, amit a műeleségekhez képes gyorsabb növekedéssel és jobb egészséggel hálálnak meg. Zabpehely banánféreg banán a mixer poharában A tenyész közegük arányú banánból és zabpehelyből áll.

Banánféreg

Az elkészítési módja: egy pohárba beletesszük a zabpelyhet, a banánt, és egy nagyon pici vizet és az egészet össze turmixszoljuk. A mixnek inkább nyúlósnak kell lennie, mint folyósnak, de túl száraz se legyen.

A masszát át banánféreg kanalazni egy vagy több kis műanyag edénybe. Bananfereg elado lényeg az, hogy egyikben se legyen fél centinél vastagabban, mert attól se több féreg nem lesz, se nem tartható el hosszabban a tenyészet.

Bananfereg elado, Top márkák

A dobozokat jól záró fedővel kell lezárni, amiknek a tetejét belülről kifelé néhány helyen egy tűvel ki kell szúrni. Bananfereg elado, Top márkák A lyukasztás iránya azért fontos, mert így bananfereg elado műanyag sorjától nem tudnak beleköltözni a muslincák és egyéb rovarok a dobozba.

banánféreg

A férgek meleg helyen max. Ha elég sokan vannak de akár már oltás bananfereg elado isakkor ásványvizes vagy üdítőitalos üvegből csiga alakú csíkokat bananfereg elado kivágni. A csíkok emberi férgek pinworm kezelése akkora legyen, hogy ha teljesen belenyomjuk a közegbe, banánféreg akkor is legalább 0,5 cm kilátszódjon belőle.

banánféreg

A csigák tetejére lapos műanyaglapokat kell helyezni. A műanyagcsíkokat azért kell csiga alakura meghajtogatni, hogy a ráhelyezett műanyaglapokkal minél nagyobb felületen érintkezzen, ezáltal minél több helyen tudjanak felmászni a banánférgek a műanyaglapra, anélkül hogy azt összepiszkolnák a banános zabpelyhes banánféreg.

A műanyaglapokat ezért közvetlenül bele lehet mosni a kishalak banánféreg, ahol akár bananfereg elado napig is életben maradhatnak, ezért nem kell attól tartanunk, hogy ha véletlenül túletetnénk, hogy a megmaradt eleség bomlásnak indul és beszennyezi bananfereg elado vizet.

Közreműködők

Top márkák Banánféreg tenyészet ha hetente nem etetjük meg zabpehelyliszttel ilyenkor nedvesíteni is kell a közegen  kb. Érdemes néhány hét elteltével új tenyészet csinálni, hogyha valami baj történne, bananfereg elado akkor banánféreg rendelkezésre álljon a banánféreg.

A tenyészet banánféreg Tenyészközeg módozat egyszerűbb gyorsabb elkészítés A fentieknél van egy egyszerűbb tenyészközeg is, amihez nem kell banán. A zabpehelylisztet jól meg kell nedvesíteni és hozzá kell keverni egy csipet élesztőt lehet instant is. Banánféreg Bananfereg elado óra múlva általában újra kell nedvesíteni, mert a zabpehelyliszt banánféreg a folyadékot.

Banánféreg | HALIVADÉK DÍSZHALTENYÉSZET

A bananfereg elado hogy olyan nedves legyen a massza, hogy éppen ne folyjon meg. Ennek a módszernek az előnye, hogy gyorsabb elkészíteni és gyorsabban beindul a tenyészet.

A hátránya, hogy hamarabb kimerül, ha nem etetünk rá néha egy kis zabpehelylisztet meg élesztőt.

  1. Az alábbi írásban a banánféreg Helicotylenchus multicinctus otthoni tenyésztését szeretném bemutatni.
  2. Kategória: Táplálkozás, eleségek Megjelent:

Ha még tisztábban szeretnénk leszedni a férgeket, akkor egy kis ecset segítségével a tároló edény faláról, a massza fölött lévő részről is leszedhetjük őket és bananfereg elado az akváriumba.

A tenyészet bananfereg elado Ha már kezd, kimerülni a tenyészet újra be lehet indítani őket egy csipet élesztő és banánféreg segítségével.

Banánféreg - Helicotylenchus multicinctus - Eladó eleségállat

Ha nagyon folyós volna, akkor érdemes bananfereg elado kis zabpehelylisztet is hozzáadni Share this:. További a témáról.